donderdag 25 april 2013

Wedstrijddag 1

ONGELOOFLIJK WAT EEN DAG!
Vanochtend om 6:45 zat Watts Up al lekker aan het ontbijt, want om 8:00 zou de 'drivers meeting' zijn. Dat is een soort herhaling van gister met dingen als 'what if' in de wedstrijd. Al hoewel Quinten & Wietse rijden, is Cees naar de meeting gegaan, aangezien Cees het overzicht in de wedstrijden heeft en omdat Cees vrijwel vloeiend Engels spreekt. Na de 'drivers meeting' kregen we het wedstrijd schema te zien, en zijn Wietse, Quinten en Renée met de alliantie partners gaan praten. Je alliantie partner is een ander team waarmee je samen speelt in een wedstrijd. We hadden redelijk veel geluk want we zitten met hele gunstige allianties. Daar gingen we dan, op naar de 1e wedstrijd. Je moet ongeveer een halfuur van te voren al in de Dome zijn, want alles is hier perfect gepland. Tijdens de wedstrijd mogen alleen de drivers (Cees, Quinten, Wietse) op het veld staan, de rest van je team moet op de tribune zitten. Daar was het moment, van de PIT-Area naar de Edward Jones Dome lopen. Ongeveer 5 minuten lopen, en als het druk is 10 minuten. Uiteindelijk kwamen we er, de Dome. Het hele team stond letterlijk met open mond te kijken. Je kan het op foto's wel zien hoe groot het is, maar in het echt is het ongelooflijk. WAT EEN GIGANTISCH STADION. Een stadion zo groot als de arena, met alleen maar robot wedstrijden. Niet normaal hoe indrukwekkend.


Na een halfuur in de rij te hebben gestaan gingen we van start: de eerste wedstrijd op het World Championship. We waren zenuwachtig, maar hadden er onwijs veel zin in. Autonoom gingen we goed, we blokkeerde de tegenstander, en dat was precies de bedoeling. We scoorde redelijk wat ringen, maar de tegenstander helaas ook. De laatste 35 seconde viel bij Watts Up de connectie weg, waardoor de robot onbestuurbaar was... We verloren de eerste wedstrijd maar net, met 106 - 145. Helaas, maar nog 7 wedstrijden te gaan.

We liepen weer terug naar de PIT, en er werd nog even gesleuteld aan de robot, en er werden draden vervangen op hoop van betere connectie. Overigens blijkt Tijn echt de ALLERBESTE te zijn in het sparen van buttons en andere goodies. Het lijkt wel een lopend blikje cola:

Om 11:34 was onze 2e wedstrijd, een alliantie uit Amerika. Een bloed fanatiek team met een super mooie robot. We moesten tegen 2 andere Amerikaanse teams, ook fanatiek. Het was een spannende wedstrijd, en het ging gelijk op. Tot 11 seconde voor het eind van de wedstrijd was de stand precies gelijk. In letterlijk de laatste seconde hing Watts Up nog een ring op, waardoor we de wedstrijd wonnen met 206-190. COOL! Wat een goed gevoel!


De derde wedstrijd, was een echt leuke wedstrijd. Met alleen maar internationale teams tegen, en een Indisch team als alliantie, speelden we een super wedstrijd, we liften de volle 12 inches die we kunnen, en zetten daarmee een record voor het hele toernooi. Er was echter door beide ons en het Indische team een fout gemaakt, dat we perongeluk twee ringen onze robot in kregen, en er toen nog eentje pakten, omdat we dat niet gezien hadden. De strafpunten die we hierdoor kregen kosten ons de helaas de wedstrijd, maar we zette wel een goede reputatie en kregen veel complimenten voor de lift. En het leek de Indiërs echt niet schelen, ze bleven maar blij zijn.
De 4e wedstrijd ging minder, doordat onze wielen los waren gerammeld in vorige wedstrijden, en deze verloren we dan ook. Hierna moesten we jammer genoeg afscheid nemen van Floor, die weer terug reisde naar Nederland. Wat heeft die Floor overduidelijk genoten van zijn paar dagen. Onze techneut  geniet zichtbaar van alle FTC/FRC robots en weet precies hoe alles hoort en moet. Bedankt Floor! Maar ook zonder Floor gingen we goed verder, we wonnen de vijfde wedstrijd dik met 135 tegen 66, we poogden nog de lift weer te showen, maar onze alliantie slaagde niet op onze ramp te rijden, en kon dus ook niet de lucht in. 2e WEDSTRIJD GEWONNEN! WE STAAN 26e 
Ook de zesde wedstrijd werd flink gewonnen met hulp van de CyberKnights en hun geweldige arm en autonoom progamma. Terwijl zij ring na ring scoorden waren wij alleen maar bezig met het beuken (zonder penalty te krijgen) van de tegenstanders, waardoor ze geen punten konden scoren (defensive). , Dat ging echt goed en dus werd de wedstrijd gewonnen. We weten alleen niet of de CyberKnights ons heel vreemd vind omdat we in hun grouphug sprongen.
Door de goede scores van vandaag staan we 20e, dus als we morgen beide wedstrijden winnen, en daarbij hopelijk onze robot lift kunnen showen, denken we een grote kans hebben om door te gaan naar de volgende ronde. En als we dat niet halen was het al geweldig om hier te zijn, op een super gaaf toernooi. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten